Dilluns dia 20 vam fer la trobada de poesia sobre l’obra de Rabindranth Tagore.

ASSISTENTS: 8 persones: Carme Griñó, Gabriela Fernández, Jesús M. Villafranca, Joan Dalmau, Josep Calvera, Rosa Maria Serrano, Cari Noguerol i Maria Carme Puig.

Avisen que no podran venir: Maite Mateos, Josep M. Arrufat, Montserrat Arrufat, Dolors Oriol, M. Teresa Vilà i Asun Mellado. D’aquests, han triat 2 poemes la Dolors Oriol i el Josep M. Arrufat pel grup de WhatsApp.

 

COMENTARIS GENERALS

 

 1. Dolors Oriol, per WhatsApp. Diu que li encanta Rabindranath Tagore, el troba meravellós. Ha triat pàg. 39, poema I, “M’has fet inexhaurible, aquest és el teu plaer” i pàg. 43, poema V, “Et demano la gràcia de poder seure un moment devora teu”.

 

 1. Josep M. Arrufat, per WhatsApp. Ha trobat la poesia de Tagore allunyada dels paràmetres habituals, segurament perquè l’autor es mou en la tradició de la cultura hindú, que desconec. Tanmateix, ha seleccionat 2 poemes: pàg. 111, poema LXIX “El mateix riu de vida que corre nit i dia per les meves venes” i pàg. 137, poema XCV “No sabia quin fora el primer moment de posar jo el peu en aquesta vida”.

 

 1. Teresa Vilà, per WhatsApp. No li ha agradat gaire i no ha triat cap poema.

 

 1. Maite Mateos, per WhatsApp. Diu que Tagore no l’ha entusiasmat i que l’havia proposat ella mateixa, per curiositat.

 

POEMES LLEGITS A LA TROBADA

Quan no s’esmenta el títol del llibre es tracta del poemari Gitanjali. En els altres casos es posa el títol.

 

 1. Caridad Noguerol (p. 54, poema XVI) He estat invitat a la gran festa d’aquest món i així la meva vida fou santificada.

 

 1. Carme Griñó (p. 53, poema XV) Sóc aquí per cantar-te cançons.

 

 1. Gabriela Fernández. Llibre La Cosecha, p. 54, poema 6.

 

 1. Josep Calvera (p. 48, poema X) Aquí hi ha la teva peanya i els teus reposen allí on viuen els més pobres, els més humils i els perduts.

 

 1. Jesús M. Villafranca. Libre Trànsit, poema 6 i poema 77.

 

 1. Joan Dalmau. (p. 135, poema XCIII) M’és concedit ja el departiment. Acomiadeu-me bé, germans meus.

 

 1. Maria Carme Puig. (p. 43, poema V) Et demano la gràcia de poder seure un moment devora teu. Coincideix amb un dels triats per la Dolors Oriol.
 2. Rosa Maria Serrano. (p. 134, poema XCII) Sé que vindrà un dia que perdré aquesta terra, i que la vida anirà prenent comiat de mi en silenci, corrent la darrera cortina sobre els meus ulls”.

Share this post

Aquest lloc fa ús de galetes i recopila informació per oferir una millor experiència. Navegar-hi significa estar d'acord amb la normativa i la política de galetes, consulti l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies