Història del Grup de Poesia de la biblioteca

El Grup de Poesia es va crear l’any 2016 i la primera trobada es va fer el mes d’abril per comentar la poesia de Wislawa Szymborska.

 

La idea va sorgir el gener d’aquest any gràcies al poeta Jesus M. Villafranca. A partir d’aquesta iniciativa es va decidir provar-ho. L’Anna Ferré, la M. Teresa Vilà i el Jesús M. Villafranca es van reunir diverses vegades, es van demanar els llibres de poesia a altres biblioteques i es va organitzar la primera trobada.

 

A més a més, es va crear un grup de Facebook el mes de febrer de 2016 anomenat “Trobades de poesia Borges” per anar captant usuaris interessats en la poesia i també per publicar totes les activitats relacionades amb les trobades: cartells, fulletons, comentaris de cada trobada, fotos, etc. El grup de Facebook continua molt actiu i, actualment, hi ha 55 persones inscrites.

 

El curs 2016/17 es van fer 11 trobades de poesia, 1 cada 3r divendres de mes, a les 17.30h, excepte el mes d’agost.

 

El curs 2017/18 es va canviar el dia de les trobades que va passar a ser el 3r dilluns de cada mes. D’aquesta manera, durant els mesos de juny i juliol es podien continuar fent les trobades amb normalitat i no s’havien de fer canvis de dates (en horari d’estiu la tarda de dilluns la biblioteca és oberta). A poc a poc, a cada trobada s’anaven afegint lectors de poesia. Es van fer 11 trobades del grup i la del mes de juny va ser força especial perquè vam comptar amb la presència del premiat poeta de Guissona Jordi Pàmias (article revista Terrall de juny). En aquest cas, es va fer una trobada a la Sala Maria Lois amb públic assistent. A partir d’aquest dia, en què es va donar a conèixer el funcionament del Grup de Poesia de la biblioteca a diversos usuaris, es van incorporar 3 noves lectores.

 

El curs 2018/19 es van fer les 11 trobades habituals, una per cada mes, fins al juliol.

 

El curs 2019/20 es van fer 6 trobades, el dia 20 de febrer de 2020 es va fer la darrera, amb 14 participants. Durant aquest curs, es van fer 2 trobades especials, amb presentacions de llibres de poesia a càrrec de les seves autores.

A la del 16 de setembre de 2019, Neus Gili Masagué va presentar Reverso i el dia 18 de novembre de 2019, Susana Pérez Civit va presentar Temps de cor.

La trobada prevista pel mes de març es va haver d’ajornar a causa del tancament de la biblioteca pel coronavirus. Els participants que estaven al Facebook van poder comentar les poesies de Clementina Arderiu a través de la pàgina “Trobades de poesia Borges”.

 

Segueix-nos

Estigues al dia de les nostres activitats i novetats a les xarxes.

Aquest lloc fa ús de galetes i recopila informació per oferir una millor experiència. Navegar-hi significa estar d'acord amb la normativa i la política de galetes, consulti l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies